Arbetsglasögon

Arbetsglasögon (tidigare kallade terminalglasögon) är till för att underlätta arbetet för dig som upplever begränsningar på din arbetsplats. Idag så är majoriteten av de som använder arbetsglasögon äldre än 35 år. Med åldern så förändras flexibiliteten i ögats lins vilket kan leda till minskad synskärpa på långt och nära håll.

Med ett par när eller rumsprogressiva glas så får du den bästa hjälpen möjlig till förbättrad arbetsförmåga och trivsel på jobbet. Ett par arbetsglasögon ger bäraren ett bredare närseende än genom progressiva glas och fungerar från 40 cm upp till 2–4 meter.

Varför arbetsglasögon?

Anledningen till att ha arbetsglasögon kan variera från person till person. En del upplever att sina vanliga glasögon inte fungerar till fullo och t.ex. ger de huvudvärk vid arbete med dator eller en felaktig arbetsställning som i sin tur kan ha oanade påföljder.

En person kan även få skyddsglasögon om arbetsplatsen kräver det. Om du är intresserade av arbetsglasögon och vill vet mer så kom in tills oss så berättar vi mer, varmt välkommen till ICS Optics i Lycksele.